Meny Stäng

Hundens psykologi – och hundägarens… 15/10 2018

Om ledarskap, ”lärarskap” och vanlig vänskap

Anders Hallgren, Psykolog och hundpsykolog

Jag tar upp begreppet ledarskap och visar att det är missförstått och redovisar flera moderna etologers kritik av begreppet. Till exempel har man inte bland vilt levande flockdjur kunnat finna en rangordning baserad på att vissa djur dominerar andra med maktmedel. Jag föreslår att vi byter ut ledarskap mot lärarskap och i stället för att försöka vara ”ledare”, ska vi granska oss själva som ”lärare” och tränare.

Jag visar vilka fel de flesta av oss gör i träning och många får anledning att känna igen sig själva – fast med ett skratt.

Sen har vi det där med vanliga vardagssituationer, där vi mer är kompisar med våra hundar. Men som sådana kan vi också lätt skapa problembeteenden, fast vi egentligen försöker att hindra dem. Ibland bara genom att ge uppmärksamhet åt beteenden vi vill få bort.

Föredraget pågår i cirka en timma och 20 minuter. I pausen efteråt finns tillfälle att köpa signerade böcker. Efter det följer en frågestund på cirka 30 minuter.

Ett lättsamt och roligt föredrag med världens första hundpsykolog, Anders har arbetat som tränare och hundpsykolog i över 50 år.

15 oktober kl. 19.00

Gustavsbergs Teatern

Kostnad: 200 kr

Anmälan via denna länk:   http://simplesignup.se/event/138568-foerelaesning-med-anders-hallgren