Meny Stäng

Dagis

Så här arbetar vi

Vi tar emot hundar av alla raser och storlekar. Valpar är välkomna från tidigast 10 månader. Löptikar kan vara här så länge det fungerar i verksamheten, men under höglöpet måste tiken vara hemma. Vi kan inte ta emot hundar som visar aggression mot andra hundar eller mot människor. Fokus för oss är att alla hundar mår bra och trivs på dagiset. Prisinformation hittar du här: Öppettider och priser.

Ur säkerhetssynpunkt ska alla hundar ha en välsittande sele på sig ute och personalen använder midjebälten. Viss koppelträning ingår under promenaderna. Vi har löpande utbildning och handledning för samtliga personer som arbetar eller arbetstränar hos oss på Canopus Hundcenter.

För oss är det viktigt att ge hundarna mycket motion och mental träning. Det är också viktigt att flocken får socialisera med varandra och vila tillsammans, balans helt enkelt. På Canopus jobbar vi mycket med vårt kroppsspråk samt hundarnas språk. Kunskap, förståelse och mycket kärlek är viktiga grundpelare för att skapa harmoni mellan hund och människa.

Dagisregler

  • Hunden ska vara välrastad när den kommer till dagis.
  • Hunden ska lämnas senast 08.45 på morgonen och hämtas tidigast 16.00 på eftermiddagen om inget annat har avtalats.
  • Inga leksaker, bus och lek vid hundpromenaderna eller i boxarna. Detta av säkerhetsskäl.
  • Hundarna får inte hälsa på andra hundar eller människor när vi är på promenad.
  • Hundarna ska vara fullt friska och fria från loppor och annan ohyra.
  • Hundarna ska självklart vara vaccinerade. Dessutom ska hunden vara liv- och veterinärvårdsförsäkrad. Hundägaren ska även ha en hemförsäkring som omfattar ansvarsförsäkring för sin hund.
  • Om någon annan än hundägaren hämtar hunden ska det meddelas i förväg. Personen som hämtar istället för ägaren ska legitimera sig innan vi lämnar ut hunden.

En dag kan se ut hos oss så här

Kl. 06.00 Dagishundarna börjar komma
Kl. 09:00 Promenad, eventuellt lek i skogen.
Kl. 12.00 Lunch för de hundar som ska ha mat.
Kl. 12.30 Vila för alla hundar.
Kl. 14.00 Promenad, eventuellt lek i skogen.
Kl. 16.00 Vila efter utevistelsen.
Kl. 17.00 Inneaktiviteter med personalen.