Meny Stäng

Pensionat

Vi erbjuder er hund egen box, tillsammans med de andra pensionatshundarna eller med nattis om hundarna kommer överens med varandra. Vi har sköna sovplatser till alla hundar allt efter deras behov. Pensionatet ligger i anslutning till dagiset. Prisinformation hittar du här: Öppettider och priser pensionat.

Vi går flera promenader varje dag, vi leker och tränar i rastgården eller skogen,men tar det även lugnt och myser. För oss är säkerheten viktig, alla hundar som är hos oss ska ha sele på sig på promenaderna, personalen har midjebälten för att minimera risken att någon hund kommer lös. Om du inte har en sele finns det till försäljning i vår butik.

Vi sover med hundarna på natten, de behöver aldrig vara helt ensamma och vi kan tänka oss att om tillfälle ges ta med hundar till hemmiljö om hundägarna godkänner det. 

En dag kan se ut så här:

Kl. 06:00 Kortare kissrunda därefter frukost.
Kl. 09:00 Promenader i grupp eller enskilt, eventuellt lek i skogen.
Kl. 12.00 Lunch för de hundar som ska ha mat.
Kl. 12.30 Vila för alla hundar.
Kl. 14.00 Promenader i grupp eller enskilt, eventuellt lek i skogen.
Kl. 16.00 Vila efter utevistelsen.
Kl. 17.00 Inneaktiviteter med personalen.
Kl. 19.00 Kvällspromenad grupp eller enskilt, eventuellt lek i skogen.

Därefter är det inget speciellt inplanerat, personalen är med hundarna, gosar med dem och ser till att de har det bra. Något gott att tugga på varje kväll. Vid nio-tio tiden på kvällen blir det en kissrunda innan det är dags att sova.

Att ta med till hunden under vistelsen hos oss:

 • Mat för hela vistelsen samt eventuella mediciner som din hund behöver eller specialgodis.
 • Sele, eventuellt täcke på vintern, någon leksak eller gosedjur din hund gillar extra mycket, borste. .Ta gärna ta med ett klädesplagg eller en filt med din doft på som hunden kan sova med. Om du vill får du ta med hundens bädd om den är van att sova i den.
 • Fråga oss om du undrar över något.

Vid bokning

Skicka en intresseanmälan till oss med uppgifter enligt nedan till vår e-post: kontakt@canopushundcenter.se.

 • Tiden när ni behöver hundpassning
 • Hundens namn, ålder, ras och kön.
 • Hundens personlighet, om den har varit på pensionat tidigare
 • Eventuella allergier, speciella önskemål eller annat vi behöver veta om er hund.

Därefter kontaktar vi er och bokar in en tid när ni kan besöka oss, gärna med er hund. Vi ser helst att ni kommer efter ca kl. 18.00 när de flesta hundar gått hem från dagiset. Vi går igenom rutinerna, svarar på era frågor och visar lokalerna.

När ni bestämmer er för att boka skriver vi ett avtal och ni betalar bokningsavgiften som är 500 kr (återbetalas ej). Hela avgiften ska vara betald två veckor innan ni lämnar hunden på pensionatet.

Villkor

 • Endast ägaren som står på hunden får skriva på avtalet. Vi tar kopia på registreringsintyg, försäkringar, vaccinationsintyg och ägarens legitimation.
 • Förskottsbetalning på hela vistelsen ska ske innan hunden kan komma till pensionatet. Bokningsavgiften på 500 kr betalas vid kontraktsskrivning (återbetalas ej).
 • Vid bokningar med ankomstdatum inom 14 dagar betalas hela avgiften på en gång. I annat fall betalas hela summan senast 14 dagar innan ankomstdatum.
 • Canopus Hundcenter förbehåller sig rätten att avboka platsen om betalning ej inkommit i tid.
 • Vid eventuell avbokning mindre än 14 dagar innan ankomstdag debiteras hela avgiften (vid uppvisande av veterinärintyg/läkarintyg återbetalas 75% av avgiften). Avbokningen ska göras skriftligt.

Lämning och hämtning

Hundarna lämnas/hämtas före kl. 08.30 och efter kl. 16.00. Om ägaren inte kan hålla avtalad tid vid lämning eller hämning ska det meddelas i god tid innan av hänsyn till vår planering av hundaktiviteter. Vi tar ut en avgift om hunden lämnas/hämtas andra tider än avtalat.